Figula Mihály: “Az alapbor minősége szerintem egy borászatnak a minőségéről árulkodik”
Elöljáróban - mi az a podcast?
Vásárlóink közül néhányan jelezték, hogy ők még nem nagyon találkoztak korábban podcasttal, nincsenek képben, hogy mi fán terem. Készítettünk hát egy rövid leírást, ide kattintva éri el: Mi az a podcast?
Vendégem a podcastban: Figula Mihály, Balatonfüred
Ebben a podcastban Figula Misivel az alábbi kérdéseket jártuk körül:
hogyan is adódott, hogy megjelentek nálunk a Figula borok, eddig ugyanis jellemzően nem voltak nálunk nagy volumenekkel foglalkozó borászatok
szerintem nagyon elgondolkoztató, ahogyan Misi az alapborokkal kapcsolatban megnyilatkozik – árulkodó, hogy úgy nevezi a belépő bort, hogy: folyékony névjegykártya
mit jelent a szőlő esetében a hozamkorlátozás, és az milyen kihatással van a születő bor minőségére?
egy francia trükk, amit a Figula birtokon is bevetnek a szőlő érdekében
hogyan zajlott a borszőlő szürete az előző generáció életében?
hogyan élnek tovább az ősök tapasztalatai a modern borászatban?
az alapborokon túl: mi a dűlőszelektált bor, és mi a parcella szelektált bor?
erősen idézőjelbe téve: milyennek „kell” lennie egy Sauvignon blanc-nak
A podcast felvétele során volt egy-két erős állítása Figula Misinek, amelyeket külön is ki szeretnék emelni. Magában a podcastban természetesen kontextusba is helyezzük őket:
Nincs olyan, hogy egy 10-20 éves borászat prémium borokat tudjon letenni az asztalra. Mi most az első 30 év válaszkeresései után ott tartunk, hogy ezeket a válaszokat végre rendszerbe tudjuk foglalni!
A szőlőfajta másodlagos, mi a termőhelyet szeretnénk megmutatni a borainkkal, mert a bor szerintem a termőhely tükre!
Remélem örömét leli majd az adásban – és ne felejtsen el feliratkozni
A webshopban a Figula Pince borait itt találja!
(A felvétel a covid által jellemzett időszak alatt, Zoom-on keresztül készült.)
Iratkozzon fel adásainkra kedvenc szolgáltatójával: