Nekem könnyebb volt magamba fogadnom azt, hogy a szőlőben dől el minden - Tóth István, Kohári Pincészet

Németh Ágnessel és Tóth István beszélgettem a Kohári Pincészettől. Ismét egy borral kezdtünk - a természetes módon született Tiszta lap adta az apropót. A naturális édes vörös bor nagyon nehéz műfaj, olyannyira, hogy ha még a csillagok megfelelő együttállása során meg is születhetne, sok esetben maguk a borászok azok, akik nem vállalják fel. Méghozzá azért nem, mert a közízlést olyannyira elhangolták az olcsó, manipulált édes vörösek, hogy a borhoz kicsit is jobban értő fogyasztók alapesetben ott vesztik el az érdeklődésüket, hogy meghallják az a két szót egymás után, hogy: édes vörös(bor). Szóval erről a borról, és a születésének rögös útjáról beszélgettünk. Itt jegyzem meg, hogy tavaly év végén a webshopban, egyébként az volt az egyik olyan naturális bor, amelyik "nagyon nagyot ment". Nyilván ebben szerepe volt az ünnepi készülődés mellett annak is, hogy a mi fogyasztóink jellemzően nem az átlag borfogyasztót reprezentálják.

A bor után István személyes pályája, filozófiája lett a témánk, itt a lényeg nagyon egyszerű, én csak túlmagyarázni tudnám, nem teszem. István azt vallja, hogy:

Nekem könnyebb volt magamba fogadnom azt, hogy a szőlőben dől el minden, így születnek az igazán nagy borok. A filozófia roppant egyszerű: a szőlő az első.

Szerintem érdekes, elgondolkoztató beszélgetés alakult ki, de ezt inkább döntse el Ön! Jó szórakozást a podcast-hoz!

A webshopban a Kohári Pincészet naturális borait itt találja!

(A felvétel a covid által jellemzett időszak alatt, Zoom-on keresztül készült.)

Iratkozzon fel adásainkra kedvenc szolgáltatójával:

Previous
Previous

Kik is fogják 10 óra 10 percnél az autó kormányát?

Next
Next

Mi újság a szőlőben? Január, Kúcs Gyula