Kik is fogják 10 óra 10 percnél az autó kormányát?

Elöljáróban: vásárlóink közül néhányan jelezték, hogy ők még nem nagyon találkoztak korábban podcasttal, nincsenek igazán képben. Ezért a főbb (podcast) tudnivalókról készítettünk egy rövid leírást, ide kattintva éri el: Mi az a podcast?

Vendégem a podcastban ezúttal Márton Péter, a Márton birtok és az Oroszlános étterem és borhotel tulajdonosa volt – Tállyáról.

Péter ebben a podcast epizódban elmeséli az útját a söröktől, egy cserszegi fűszeres címkéjén keresztül egészen a Márton birtokig, közben, mint köztes állomásról említést tesz a Tállya Wines-ról és az ahhoz köthető barátságokról.

A mi első találkozásainknak egyike egy félszáraz hárslevelű kapcsán indult – már az „Oroszlánosban”. Arra a borra egyébként Péter anno nem volt különösebben büszke, merthogy félszarazként látta meg a napvilágot. Én már akkor elmondtam, hogy ha egy borban természetes maradékcukor van, az szinte biztos, hogy egyben egy magasabb minőségi szintet is jelent – de nem a cukortartalom miatt, az csak egy következmény… Mindezt bővebben is kifejtem a podcastban, hallgassa meg!

Nem lelőve a poént, azt előre bocsájtom a podcast epizódból, hogy szerintem a legtöbb borfogyasztó a félédes boroktól indul, aztán meggyőzik, hogy a száraz az igazi, és vannak akik, na hova is jutnak vissza? Természetesen a félédesekhez, félszárazokhoz. Itt a kedvenc hasonlatom, hogy kik is fogják 10 óra 10 percnél az autó kormányát? A kezdő vezetők, meg a Niki Lauda. Miért is érvelek ennyire a maradékcukros borok mellett? A podcastból ez is kiderül!

Ebben a podcast részben a borok mellett Márton Péterrel természetesen magáról a birtokról, és az Oroszlános étteremről, pontosabban annak konyhájáról, a helyben beszerzett alapanyagok fontosságáról is beszélgettünk – és így 2021 „hajnalán” a megkerülhetetlen kérdésről: mi történik az étteremben, hotelben a covid lezárások alatt?

Természetesen a podcastban most is kiveséztünk egy bort, sőt a nevének eredetét is - ezúttal a Rigófütty került a virtuális borospohárba. Ez volt az a bor, amelyiknek az egyik korábbi évjáratát volt szerencsém megkóstolni az oroszlánosban. Nagyon szép, őszinte bor ez. Szinte rá lehet harapni a borra, van sűrűsége, tömörsége, de közben nem veszik el a bor eleganciája, van egyfajta lendülete a kortynak! A podcastban arról is elmélkedünk egy pár sort, hogy ezt a bort milyen ételek mellé érdemes párosítani.

Legvégül, a podcast záró fejezeteként Márton Péter a Tállyával, és Tokaj-Hegyaljával kapcsolatos jövőképét osztja meg velünk.

Tartson velünk!

A webshopban a Márton Birtok borait itt találja!

(A felvétel a covid által jellemzett időszak alatt, Zoom-on keresztül készült.)

Iratkozzon fel adásainkra kedvenc szolgáltatójával:

Previous
Previous

Mi újság a szőlőben? Február, Tánczos Zoltán

Next
Next

Nekem könnyebb volt magamba fogadnom azt, hogy a szőlőben dől el minden - Tóth István, Kohári Pincészet